Overlevende kontor politik på dit nye Job

Uanset om du lige er startet din første job eller din 10 job, vil du finde, at kontor politik er konsekvent i alle virksomheder. Kontor politik er noget, der er forbundet med enhver virksomhed, du kan arbejde for. Det er en del af kulturen og du vil ikke kunne undgå det. Så bare hvordan du overleve kontor politik og stadig komme til at gøre dine talenter skinne? Enkel, du skal markedsføre din talenter hverdagen, ligesom du gjorde under interviewet, der fik du jobbet.
Dybest set skal du fokusere på montering med ordningen af ting rundt på kontoret. Være venlig og udgående og tilbyde støtte til dine kollegaer og ledelse, når det er muligt. Nægter at engagere sig i den sleazier side af kontor politik og snart management og dine kammerater vil tage varsel af dig. Du vil vinde deres støtte og respekt.
Vær ikke bange for at dytte eget horn til forvaltning. Må ikke antage, at de skal vide, hvad du gør hele dagen. De har deres egen dagsorden og kan tage notits af nogle ting, du gør, men mange ting kan gå ubemærket hen. Din positive holdning og aktiviteter vil rally støtte og efterlade et varigt indtryk til alle.
Det er ok at tilbyde at påtage sig yderligere ansvar, men kun gøre det hvis du har tid eller en anden ikke har optrappet til pladen. Bider ikke off mere end man kan bage, det vil gøre tingene værre og gøre dig se inkompetente. Tricket er at vise at du er mere værd og snart du vil ikke kun passe, men også kommer til at stole på for mere vigtige opgaver. Du vil blive en spiller i spillet af kontor politik, ikke længere en outsider, ser. En stigning i ansvar betyder normalt en raise.
Spille spillet af kontor politik godt kan føre til mange belønninger i din karriere. Ud over montering og få personlig anerkendelse, når lejlighed byder sig, skal du også acceptere konstruktiv kritik lige så godt. Aldrig tage det personligt, snarere se på det som en chance for at vokse og lære af fejl. Hvis du kommer ud som defensiv, når du er ved at blive kritiseret, det vil sabotere enhver chance du har for at blive en del af en gruppe.
Kende dine begrænsninger, dytte eget horn, spillereglerne, gøre dine talenter glans og mest af alt, respektere dig selv og dem omkring dig. Huske at du ikke vil være i stand til at behage alle mennesker hele tiden. Men glædeligt dem, der tæller, dem i myndighed, og dem, som du arbejder tæt sammen med er lig vinde halvdelen af kampen. Være subtile, gør overgangen så problemfri som muligt og gøre dig nyttig. Først derefter vil du have en chance for at vinde krigen. Det er den nemmeste måde at overleve kontor politik i enhver virksomhed.

2 kommentarer til “Overlevende kontor politik på dit nye Job”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.